Maalatuttaako?

Tunnet kaipuun, halun maalata. Olet herkkä ja tiedät, että tilalla, jossa maalataan on väliä. Jotta voisit keskittyä, tarvitset rauhaa, tilaa ja tunteen, että saat olla kuka olet.

Sinulla on ehkä idea maalaukseen; tai jokin ilmiö, mitä haluat tutkia; tai sitten sormesi vain kaipaavat pensselinvetojen vauhtia.

Heti kun alat nauttia maalausimpulssista, innostua ideasta, muistat, että sinulla on tapaaminen parin tunnin päästä, tarvitset valkoista akryyliväriä, olohuoneessa on uusi sohva, joka pitäisi suojata väreiltä…

Valmisteluihin ja siivoamiseen menee aikaa

 

Kaikki se energia, minkä haluaisit käyttää maalaamiseen, menee helposti järjestelyihin ja tilanrakennukseen.

Voi olla haastavaa päästä maalauskankaan tai paperin äärelle. Ja sitten seuraa aloittamisen vaikeus. Jos edellisestä maalauskerrasta on aikaa, voi alku olla vaivalloista ja itsekritiikin täyttämää.

Joskus voi turhauttaa, että näin rakas asia voi olla niin vaivalloinen. Olet ehkä koettanut ratkaista tilannetta osallistumalla erilaisille kursseille ja erilaisiin työpajoihin. Usein käy niin, että kurssien loppuessa sisin on vielä täynnä maalauksia, jotka odottavat jonossa seuraavaa maalauskertaa.

Ehkä haluaisit maalata omaa, sisältä käsin? Tietää, että sinua ympäröivät hyväksyvät katseet, kannustus ja tuki. Voisit ehkä haluta oppia jotain tekniikasta, jos tietäisit, että saat tehdä omalla tavallasi, ilmapiirissä jossa on turvallista olla avoimena ja tuntevana omana itsenäsi.

 

Tarvitset tilan, jossa kaikki odottaa valmiina ja aistisi saavat levätä.

 

 

Marien näkee ja kohtaa jokaisen kurssilaisen yksilönä ja ohjaa lämpimästi jokaista omista lähtökohdista ja tavoitteista käsin. Marien lempeän opetuksen ja valmennuksen kautta löysin luovuuden uuden tason, aina omemman ilmaisutyyni, uskon omaan taiteen tekemiseen sekä erityisesti taiteilun ilon.

Maija

Avoin ateljee sinulle, joka haluat päästä maalaamaan heti

 

Aika: Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-16 tai osapäivämaalauksena klo 10-13 tai klo 13-16 (myös muita aikoja voi kysellä)

Paikka: Crealife, Haapaniemenkatu 16 a, 00530 Helsinki.

Crealife on pieni urbaaniateljee, jossa on noin 35 neliömetriä maalaustilaa, kahteen huoneeseen jaettuna.

Ateljee on kellarikerroksessa. Täällä on helppo päästä alkuun, unohtaa ajankulu ja päästä irti arkikuvioista.

Saat tukea luomiseesi, alkuun pääsyyn, luovan prosessin erilaisiin haasteisiin niinkuin esimerkiksi itsekritiikkiin tai turhaumaan. Halutessasi saat myös ohjausta ja vinkkejä uusiin tekniikoihin, kuvan rakentamiseen ja ymmärtämiseen, piirustukseen tai muihin kuvantekoon liittyviin asioihin.

Crealifen ateljeella taiteentekeminen tapahtuu sisältäohjautuvasti, sinä olet aina kuvasi auktoriteetti. Minä ajattelen että ilon kautta luominen toteutuu turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, johon mahtuvat kaikki tunteet ja kokemukset. Sinun tarpeesi ja toiveesi määrittelevät aina ohjauksen sisällön.

Ateljeelle voi tulla idean kanssa tai ilman ideaa. Ei tarvitse olla maalaustaustaa, -koulutusta tai ennakko-osaamista. Tarvitsee vain halun maalata. Crealifessä käy myös paljon kuvallisen koulutuksen saaneita henkilöitä. Osaaminen ei ole este.

Ateljee sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat maalata tilassa, jossa kaikki materiaalit ovat saatavilla. Maalaaminen kannustavassa ja lämminhenkisessä ilmapiirissä kannattelee, tuhoava itsekritiikki sulaa pois pikku hiljaa. Maalarin sisäiseen työskentelymaastoon alkaa maalauskertojen lomassa rakentua armollisempi kuvallinen ajattelu, ymmärrys omasta luovasta prosessista ja omista töistä tykkääminen.

Tilaaminen on helppoa:

 

Varaa ateljeepäivä sähköpostilla info [at] crealife.fi. Keskiviikko ja torsta klo 10-15 ovat jokaviikkoiset ateljeepäivät, voit myös tiedustella muita.

 

Maksa ateljee verkkokaupassa ylläolevasta listasta, painamalla ”tilaa”-nappia.

 

Vastaan sinulle mahdollisimman nopeasti, vahvistan päivämäärän ja lähetän tervetuloviestin saapumisohjeineen.

Peruutusehdot: Jos joudut perumaan maalauspäivän, ota yhteyttä 24h ennen päivän alkamista. Sovitaan uusi maalauspäivä.

 

Tämä oli niin ihanaa, koska en ole ikinä ennen tehnyt mitään tällaista. Nyt katson maalausta seinällä ja tunnistan: ”Toihan on mun!” Taru Eloranta

Tarumaista