Saknar du måleriet?

Du längtar efter att måla. Du känner in så mycket och vet att utrymmet där du målar är viktigt. För att kunna koncentrera dig, behöver du ett utrymme, där du har ro, kan ta plats och känna att du kan vara den du är.

Kanske har du en idé; eller ett fenomen som du vill utforska; kanske vill du känna penselns rörelser i din arm, medan du får följa med det som blir synligt på duken.

Men i samma stund blir du medveten om att du har ett möte som väntar om två timmar, att du behöver vit målfärg och att den nya soffan måste skyddas mot målfläckar.

 

Förberedelser och undanstädandet tar så mycket tid

 

Någon gång kan det kännas som om all den energi du har för måleriet går till att förbereda utrymmet och städa upp efter. Det kan vara svårt att komma så långt som till själva pappret eller duken. För att inte tala om att komma igång. De inre kritiska rösterna, det tomma vita och ovissheten, allt det obekväma som helt naturligt kan bubbla upp mellan duken och dig kan sätta stopp för måleriet.

Någon gång kan det vara frustrerande att en så fin grej som att måla blir så svår. Borde inte skapande verksamhet ge mer än det tar?

Kanske du har försökt hitta lösningar på situationen genom att gå på olika kurser och delta i verkstäder? Ofta kan det gå så, att du efter kurserna står där med en lång kö av måleri-idéer inuti, ansikte mot ansikte med en tidskrävande vardag.

Kanske du skulle vilja ha tillfälle att måla det som väntar inuti? Veta att du är omgiven av accepterande blickar, uppmuntran och stöd. Du kunde kanske vara intresserad av att lära dig måleritekniker, om du skulle veta, att du får skapa på ditt eget sätt, i en atmosfär där det är tryggt att vara ditt öppna, kännande jag.

 

 

Du behöver ett utrymme där allting väntar på dig och dina sinnen kan vila.

 

När jag kommer till ateljén, kommer jag in i en meditativ bubbla. Jag är helt för mig själv. Jag målar utan någon målsättning, låter bara
penseln fara. Det är jätte skönt att inte vara tvungen att prestera något. Allt material jag behöver finns här. Man får råd av Marie om man
vill. Jag målar bara för mig själv. Någon gång ger jag en tavla som present åt någon annan. Det är lugnt och energigivande att vara på ateljén.

Jag skulle rekommendera Crealife åt männsikor som vill få kontakt med sin intuition och sin kreativitet. Man behöver inte kunna måla.

Mikaela Nyström

CEO, 4L.com

Den öppna ateljén, för dig som vill börja måla genast

När? Onsdagar och torsdagar kl 10-16. Du kan också måla en halv dag; kl 10-13 eller kl 13-16.

Var? Crealife, Aspnäsgatan 16 a, 00530 Helsingfors, Finland.

Crealife är en liten urban ateljé, med ca 35 kvadratmeter måleriutrymme, som är delat in i två rum.

Ateljén är på källarnivå. Här är det lätt att börja, glömma tiden och världen utanför.

När du kommer, har du ett sortiment av material att använda

– Akrylfärg, matt och glänsande medium

– “Acrylic ink” (en akrylfärg med bläckliknande konsistens och starka färger)

– White Nights akvareller

– Redimix täckfärg

– Pennor, pasteller, blyerts

– Teckningskol och sämskinn

Det finns stöd för ditt skapande. Hjälp med att komma igång, komma igenom olika skeden av din kreativa process med helt nya insikter och med att hitta en arbetsrytm som passar dig. Du har också tillgång till tekniskt stöd i hur du använder de olika färgerna, bygger upp din bild och hurdana alternativa vägar du kan ta i att göra din idé synlig.

Det kan vara bra att veta, att på Crealife händer allt skapande från insidan ut. Det betyder att du alltid är auktoriteten i ditt skapande arbete. Mitt jobb är att hjälpa dig hämta fram din vision.

Jag tror att kreativitet blomstrar i en trygg och stödjande atmosfär, där alla upplevelser är välkomna som de är. All undervisning sker i enlighet med dina uttalade behov och önskningar.

Du är välkommen till ateljén som du är, med eller utan en färdig idé. Du behöver ingen erfarenhet i måleri. Du behöver bara viljan att måla.

På ateljén målar också många klienter som har utbildning i design eller konst. Du är välkommen som du är, med den kunskap du har.

Ateljén passar bäst för människor som vill måla i ett utrymme där alla material finns till hands. Atmosfären i utrymmet är varm och stödjande.

Det är lätt att beställa:

 

Boka en passande ateljédag från den här länken.

Betala i webbutiken.

 

Jag svarar möjligast fort åt dig och skickar ett välkomstbrev.

 
Avbokning: Om du är tvungen att avgoka, ta kontakt minst 24h före måleridagen och då bokar vi en ny tid.
 

Det här var underbart, jag har aldrig gjort något sådant förut. Nu tittar jag på min målning på väggen och ser: “Den där är min!”

Taru Eloranta

Tarumaista