Viime viikolla elämä antoi minulle tilaisuuden harjoitella vähän uutta asentoa, joka tuntui epämukavalta. Minun oli oltava selkeä ja vahva, tärkeässä konfrontaatiossa. Keskustelu sujui hyvin. Se tosin vaati paljon aikaa ottaa yhteyttä johdatukseen ja rakkauteen, sekä ennen että jälkeen. Tilanteen asettelusta johtuen, oli tärkeä että lempeys oli lujuuden perustana.

Tämä tilanne vei ajatukseni taiteen voimaan. Yksi taiteen ominaisuuksista, joista asiakkaani usein puhuvat, on että se avaa tilaa kaikelle sille mitä asiakkaani ovat. Hyvä ja huono sulavat pois mielestä ja yhteys ytimeen mahdollistuu. Tämä voi toteutua riippumatta siitä teetkö taidetta, vai nautitko jonkun muun luomasta taiteesta.

Kun teet taidetta, tämä tila avautuu kun annat itsesi leikkiä ja nauttia. Kun olet taiteen kokijana, tämä tila mahdollistuu kun sallit itsesi ottaa vastaa taiteen kaikilla aisteilla. On myös tärkeä että sallit itsesi olla taidekokemuksen asiantuntija ja unohdat muiden, myös taiteilijan, mielipiteet. Sinun ajatuksesi ovat ensisijaisia taidekokemuksen kannalta.

Tällä tavalla taide voi ravita ydintäsi, syvintä olemustasi. Kun tämä yhteys sinun ja ytimesi välillä on tietoinen ja avoin, arjen haasteet helpottuvat huomattavasti.

Monella meistä maailman tämänhetkinen tilanne tuntuu välillä ylivoimaiselta. Erilaiset suojapaikat, jossa sydämemme voi levätä ovat tarpeen. Jos tämä tuntuu sinusta tutulta, toivotan sinut tervetulleeksi näyttelyyni Taidesalonki Piirtoon, Uudenmaankatu 7, Helsinkiin. Siellä näet kahdeksantoista maalausta, joissa itsemyötätunto seikkailee helmenhohtoisilla sekä rouheilla pinnoilla.

Jos kiinnostuit, mutta asut kaukana Helsingistä, näyttelyn työt sisältyvät kirjaan, jonka näyttelyn yhteydessä. Kirja tulee myyntiin lokakuussa.